Sjoerd - Elfstedentocht 1954 - als eerste geplaatst voor kunstwerk Fyftjin en Fierder

Sjoerd – Elfstedentocht 1954 – als eerste geplaatst voor kunstwerk.

Het eerste silhouet, Sjoerd – Elfstedentocht 1954 – is afgelopen vrijdag op zijn plaats getild om meteen daarna met een paar puntlassen vast te worden gezet.
Sjoerd, klompen, sigaar, zippo*, eventjes de rug naar de wind gedraaid… helemaal 1954!
De andere 14 silhouetten liggen op de grond bij SmartConstructions op jaartal klaar. Deze week zullen ze allemaal voor eeuwig hun positie in de compositie van Pieter Jan innemen. Stevig, boven én onder, aan de cortenstalen vloer vast gelast.
Alle silhouetten zijn gestraald om egaal en mooi te kunnen gaan roesten. Volgende week kan het roesten buiten in Heerenveen beginnen.
Midden december kunnen Sjoerd – George – Lotte – Eva – Doede – Sygnie – Arnold -Anne – Gé – Yde – Karin – Arthur – Jelle – Onno op naar Tjerkwerd.
En natuurlijk de “toekomst”: Jelle-Marrit.
Tenminste, als alles meezit. Geen strengere corona-maatregelen, wel strengere vorst, maar dan wel ná midden december en … natuurlijk de laatste loodjes van de crowdfunding.

Bezoek even 25 jaar zonder Elfstedentocht. Ook hier wordt aandacht besteed aan Fyftjin en Fierder en de crowdfunding.

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Altijd, en al helemaal zo bij de Tocht der Tochten als de finish in zicht komt. Met élke steun langs de kant ga je sterker in de finish geloven. Zo voelen wij ook jouw steun nu: alleen zó we gaan er komen!

* Waarschijnlijk zijn er, zeker de jongeren, die niet weten wat een zippo is.

zippo
zippo

Deel dit bericht

Volg ons ook op

Meest recente berichten

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER KLAAR!

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER!

De Koninklijke Lankhorst uit Sneek schonk ons duurzame KLP planken en palen. Daarmee kregen Doede en Sjoerd Wijngaarden vandaag in een handomdraai de (nep!)beschoeiing naast

Lees verder »
onthullen silhouetten

ZE STAAN ER !!
( op W.A. na )

Voor 15 silhouetten (14 x verleden, 1x toekomst) stonden dorpelingen model. Gisteren, vrijdag 17 december, werden de silhouetten in alle vroegte geplaatst en daarna door

Lees verder »

Word vriend van fyftjin en fierder

Nog één silhouet te gaan (van een schaatser uit 1986: W.A. van Buren! ) en dan hebben we met het kunstwerk de finish gehaald. 

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Net als bij de Tocht der Tochten.