presentatie kunstwerk Fyftjin en Fierder

Presentatie Kunstwerk Fyftjin en Fierder aan raadsleden

Voor de presentatie van het kunstwerk Fyftjin en Fierder op 16 september ’s avonds geven bijna alle fracties van de Gemeenteraad op uitnodiging van het Dorpsbelang Tjerkwerd e.o. acte de présence in het dorpshuis Waltahûs. We lopen eerst naar buiten. Naar de plaatsen wáár precies de silhouetten van het kunstwerk langs de trekvaart moeten komen. Pieter Jan Stallen kunstenaar vertelt hoe hij het schetsontwerp heeft uitgewerkt. En op de concrete situatie van de Workumertrekvaart bij Tjerkwerd heeft toegesneden. Twee veranderingen springen er uit.  
Het silhouet van W.A. van Buren zal hij op een ‘ijsvloer’ gaan zetten, net even boven de beschoeiing. Met ‘scheuren in het ijs’, aangebracht met een zwarte stift en door hier en daar de aluminium plaat te etsen.  Met een manshoog silhouet van een schaatser in de vaart zal de vergunningverlener-vaarwegbeheerder in deze (Provinciale Waterstaat) niet akkoord kunnen gaan.  

ijsvloer Fyftjin en Fierder

En het silhouet van ‘de toekomst’, de vader met het meisje op zijn schouders, zal op de brug komen te staan. Uitkijkend richting Parrega.
Terug in het dorpshuis volgt er een levendige discussie over de plannen. Veel vragen, duidelijke antwoorden. Maar wat het meeste van belang is: enthousiasme, zonder uitzondering.

Deel dit bericht

Volg ons ook op

Meest recente berichten

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER KLAAR!

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER!

De Koninklijke Lankhorst uit Sneek schonk ons duurzame KLP planken en palen. Daarmee kregen Doede en Sjoerd Wijngaarden vandaag in een handomdraai de (nep!)beschoeiing naast

Lees verder »
onthullen silhouetten

ZE STAAN ER !!
( op W.A. na )

Voor 15 silhouetten (14 x verleden, 1x toekomst) stonden dorpelingen model. Gisteren, vrijdag 17 december, werden de silhouetten in alle vroegte geplaatst en daarna door

Lees verder »

Word vriend van fyftjin en fierder

Nog één silhouet te gaan (van een schaatser uit 1986: W.A. van Buren! ) en dan hebben we met het kunstwerk de finish gehaald. 

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Net als bij de Tocht der Tochten.