presentatie kunstwerk Fyftjin en Fierder

Presentatie Kunstwerk Fyftjin en Fierder aan raadsleden

Voor de presentatie van het kunstwerk Fyftjin en Fierder op 16 september ’s avonds geven bijna alle fracties van de Gemeenteraad op uitnodiging van het Dorpsbelang Tjerkwerd e.o. acte de présence in het dorpshuis Waltahûs. We lopen eerst naar buiten. Naar de plaatsen wáár precies de silhouetten van het kunstwerk langs de trekvaart moeten komen. Pieter Jan Stallen kunstenaar vertelt hoe hij het schetsontwerp heeft uitgewerkt. En op de concrete situatie van de Workumertrekvaart bij Tjerkwerd heeft toegesneden. Twee veranderingen springen er uit.  
Het silhouet van W.A. van Buren zal hij op een ‘ijsvloer’ gaan zetten, net even boven de beschoeiing. Met ‘scheuren in het ijs’, aangebracht met een zwarte stift en door hier en daar de aluminium plaat te etsen.  Met een manshoog silhouet van een schaatser in de vaart zal de vergunningverlener-vaarwegbeheerder in deze (Provinciale Waterstaat) niet akkoord kunnen gaan.  

ijsvloer Fyftjin en Fierder

En het silhouet van ‘de toekomst’, de vader met het meisje op zijn schouders, zal op de brug komen te staan. Uitkijkend richting Parrega.
Terug in het dorpshuis volgt er een levendige discussie over de plannen. Veel vragen, duidelijke antwoorden. Maar wat het meeste van belang is: enthousiasme, zonder uitzondering.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Volg ons ook op

Meest recente berichten