piketpalen-geplaatst-voor-fyftjin-en-fierder

Piketpalen geplaatst voor Fyftjin en Fierder

Maandag 13 september was het dan zover. De piketpalen konden in de Friese klei worden geslagen bij Tjerkwert.
Uiteraard was het aan de kunstenaar Pieter Jan Stallen om de eerste klappen uit te delen. Al snel stond dan ook de eerste piketpaal op de juiste plek stevig in de Friese klei.
Daarna was het nauwkeurig meten en hoogte bepalen waar de overige piketpalen de grond in moesten aan beide zijden van de Workumervaart.

Met de kennis en kunde van Johannes de Haan van Smartconstructions is de eerste aanvang gemaakt voor het definitief plaatsen van het kunstwerk.

Het moet voor de “Topacteurs uit Tjerkwerd” straks toch een geweldige ervaring zijn om de silhouetten van de 14 toeschouwers uit het schetsontwerp Fyftjin en Fierder hier te zien staan.

Deel dit bericht

Volg ons ook op

Meest recente berichten

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER KLAAR!

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER!

De Koninklijke Lankhorst uit Sneek schonk ons duurzame KLP planken en palen. Daarmee kregen Doede en Sjoerd Wijngaarden vandaag in een handomdraai de (nep!)beschoeiing naast

Lees verder »
onthullen silhouetten

ZE STAAN ER !!
( op W.A. na )

Voor 15 silhouetten (14 x verleden, 1x toekomst) stonden dorpelingen model. Gisteren, vrijdag 17 december, werden de silhouetten in alle vroegte geplaatst en daarna door

Lees verder »

Word vriend van fyftjin en fierder

Nog één silhouet te gaan (van een schaatser uit 1986: W.A. van Buren! ) en dan hebben we met het kunstwerk de finish gehaald. 

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Net als bij de Tocht der Tochten.