Voordeel

Ook Fyftjin en Fierder ontkomt er niet aan

Fyftjin en Fierder logo-man-met-kind

Ook Fyftjin en Fierder ontkomt er niet aan, d.w.z aan de gevolgen van het coronavirus!

Samen met het Afûk wilden we begin april de leerkrachten van alle basisscholen op de hoogte brengen van onze vraag aan alle 6e groepers om in het Fries kort te vertellen wat er in het ‘famke’ (het meisje in het silhouet van ‘de toekomst’) omgaat. Maar het ziet er nu naar uit dat kinderen en leerkrachten in april en mei wel wat anders aan hun hoofd zullen hebben!
Dus dat moet anders. De nieuwe data worden: 28 september – 17 oktober. Met een uitslag van de jury (de 6e groepers van de Reinbôge, de basisschool in Tjerkwerd) medio november en met een beetje creativiteit aan onze kant moet het dan nog wel lukken om de winnende gedachte begin december in staal op de grondplaat klaar te hebben.
Voor de crowdfunding van Fyftjin en Fierder gaat natuurlijk hetzelfde gelden. Dus ook dié verhuist mee.

Deel dit bericht

Volg ons ook op

Meest recente berichten

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER KLAAR!

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER!

De Koninklijke Lankhorst uit Sneek schonk ons duurzame KLP planken en palen. Daarmee kregen Doede en Sjoerd Wijngaarden vandaag in een handomdraai de (nep!)beschoeiing naast

Lees verder »
onthullen silhouetten

ZE STAAN ER !!
( op W.A. na )

Voor 15 silhouetten (14 x verleden, 1x toekomst) stonden dorpelingen model. Gisteren, vrijdag 17 december, werden de silhouetten in alle vroegte geplaatst en daarna door

Lees verder »

Word vriend van fyftjin en fierder

Nog één silhouet te gaan (van een schaatser uit 1986: W.A. van Buren! ) en dan hebben we met het kunstwerk de finish gehaald. 

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Net als bij de Tocht der Tochten.