Leporello Linda de Haan

LEPORELLO

De mooiste 11 gedachten van het FAMKE, van het meisje op de schouders van het silhouet “de toekomst”,  zullen worden vereeuwigd in een 6-voudige LEPORELLO. Die zal worden geïllustreerd door Linda de Haan uit Burgum. Vandaag voor het eerst elkaar ‘in het echt’ ontmoet. Gesproken over het soort papier. Over het formaat van de vlakken. Over druktechnieken, kleur… kortom, over alles wat het spannend en uniek gaat maken.
En even over waar de naam ‘leporello’ vandaan komt. Van het klein gevouwen boekje waarin de hulp van Don Giovanni (uit de opera van Mozart) alle ontmoetingen en afspraken van zijn vergeetachtige baas en vrouwenversierder bijhield. Hoe die hulp heette? Leporello!

Deel dit bericht

Volg ons ook op

Meest recente berichten

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER KLAAR!

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER!

De Koninklijke Lankhorst uit Sneek schonk ons duurzame KLP planken en palen. Daarmee kregen Doede en Sjoerd Wijngaarden vandaag in een handomdraai de (nep!)beschoeiing naast

Lees verder »
onthullen silhouetten

ZE STAAN ER !!
( op W.A. na )

Voor 15 silhouetten (14 x verleden, 1x toekomst) stonden dorpelingen model. Gisteren, vrijdag 17 december, werden de silhouetten in alle vroegte geplaatst en daarna door

Lees verder »

Word vriend van fyftjin en fierder

Nog één silhouet te gaan (van een schaatser uit 1986: W.A. van Buren! ) en dan hebben we met het kunstwerk de finish gehaald. 

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Net als bij de Tocht der Tochten.