kinderjury

KINDERJURY GEINSTALLEERD!

Klasina Seinstra kwam vandaag de kinderjury installeren:  de voltallige groep 6 van de basisschook De Reinbôge uit Tjerkwerd !

En laat het nou precies op dat moment droog worden… Prachtig moment, pers erbij.

De viertallige kinderjury zal in februari 2021 aanwijzen welke 6e groeper uit Súdwest-Fryslân de winnaar wordt van de wedstrijd “FAMKE…”:  wát gaat er in het famke om dat daar bovenop de schouders zit van het silhouet TOEKOMST ?  In maximaal 25 woorden. En in het Fries. Het Dorpsbelang Tsjerkwert en de Afûk samen hebben deze week aan alle 55 basisscholen van de gemeente een brief gestuurd met die vraag!  De kinderen en leerkrachten hebben 4 maanden tijd om daarover na te denken. Deze brief viel prachtig samen met het begin van de kinderboekenweek waarvan dit jaar het thema is “EN TOEN?”. Hoe mooi wil je het hebben…. 

Het Dorpsbelang heeft die samenloop meteen onderstreept! Met een spandoek langs de Workumer Trekfeart, precies op de plaats waar straks silhouetten van het kunstwerk FYFTJIN EN FIERDER zullen komen te staan.

Na afloop van de feestelijke installatie was er voor iedereen  koek en zopie  in het Waltahûs.

Klasina Seinstra kwam vandaag de kinderjury installeren
Klasina Seinstra kwam vandaag de kinderjury installeren

Artikel Bolswards Nieuwsblad

Deel dit bericht

Volg ons ook op

Meest recente berichten

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER KLAAR!

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER!

De Koninklijke Lankhorst uit Sneek schonk ons duurzame KLP planken en palen. Daarmee kregen Doede en Sjoerd Wijngaarden vandaag in een handomdraai de (nep!)beschoeiing naast

Lees verder »
onthullen silhouetten

ZE STAAN ER !!
( op W.A. na )

Voor 15 silhouetten (14 x verleden, 1x toekomst) stonden dorpelingen model. Gisteren, vrijdag 17 december, werden de silhouetten in alle vroegte geplaatst en daarna door

Lees verder »

Word vriend van fyftjin en fierder

Nog één silhouet te gaan (van een schaatser uit 1986: W.A. van Buren! ) en dan hebben we met het kunstwerk de finish gehaald. 

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Net als bij de Tocht der Tochten.