Hoog bezoek Mirjam Bakker

Hoog bezoek uit “grutste gemeente fan Nederlân”

Gisteren hoog bezoek uit onze “grutste gemeente fan Nederlân”:  wethouder van (o.a.) cultuur/kunst en verkeer, mevrouw Mirjam Bakker, kwam samen met haar ambtenaar Ilan Boot naar Tjerkwerd om te zien en te horen hoe het er met het kunstwerk voor staat.

Pieter Jan Stallen had een klein boekje gemaakt waar alles mooi in stond: nadere ontwerpen, subsidies, planning…  

Samen met Fokko Rollema, Anne de Vries en Linda de Boer gaf hij op de verschillende plaatsen langs de trekvaart aanstekelijk uitleg. Als de wethouder al niet enthousiast was (wat ze was!), dan werd ze het. Vooral door het silhouet met het ‘famke’ en hoe alle 6e groepers uit de gemeente daarbij betrokken worden, maar verrast ook door de aandacht van de kunstenaar voor het contact van brugwachter met fietser/toerist.

Want  – Corona of niet –  Tjerkwerd wordt met dit kunstwerk wel een trekpleister, daar waren we allemaal wel zeker van.

Fyftjin en Fierder logo-man-met-kind
Hoog bezoek Mirjam Bakker

Deel dit bericht

Volg ons ook op

Meest recente berichten

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER KLAAR!

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER!

De Koninklijke Lankhorst uit Sneek schonk ons duurzame KLP planken en palen. Daarmee kregen Doede en Sjoerd Wijngaarden vandaag in een handomdraai de (nep!)beschoeiing naast

Lees verder »
onthullen silhouetten

ZE STAAN ER !!
( op W.A. na )

Voor 15 silhouetten (14 x verleden, 1x toekomst) stonden dorpelingen model. Gisteren, vrijdag 17 december, werden de silhouetten in alle vroegte geplaatst en daarna door

Lees verder »

Word vriend van fyftjin en fierder

Nog één silhouet te gaan (van een schaatser uit 1986: W.A. van Buren! ) en dan hebben we met het kunstwerk de finish gehaald. 

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Net als bij de Tocht der Tochten.