Het Famke is er

Hoera het Famke is er!

Dinsdag  18 mei was een historische dag voor Fyftjin en Fierder. De kinderjury Tys Kramer, Jesse Wijngaarden (met bril), Elbrich Teppema (met bril) en Anke Tilstra mochten voor het eerst een stukje van het toekomstige Elfstedenkunstwerk bij Tjerkwerd aanschouwen. Bij Royal De Boer in Leeuwarden werd het Famke met laser uitgesneden. Het eerste van de vijftien silhouetten van cortenstaal.

Het was bovendien de start van de actie om schoolkinderen in Tjerkwerd en omgeving te laten opschrijven wat dit denkt als ze de Elfstedenschaatsers ziet. De jury kiest de mooiste tekst, die zal dan in stalen letters worden vereeuwigd op de grondplaat van het silhouet van het famke.

Onderstaand nog een foto-impressie van het bezoek aan Royal de Boer door de kinderjury van de basisschool ‘de Reinbôge’ in Tjerkwerd en Klasina Seinstra – winnares 1997.
Indrukwekkend hoe het plaatwerk snel, vakkundig en met uiterste precisie door de laser wordt gesneden.

Previous
Next

Helpt u mee de 100% te halen om dit prachtige kunstwerk te realiseren.

88% gefinancierd
We hebben reeds €13.134,34 opgehaald van de €15.000,00 die we nodig hebben voor dit kunstwerk.

Deel dit bericht

Volg ons ook op

Meest recente berichten

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER KLAAR!

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER!

De Koninklijke Lankhorst uit Sneek schonk ons duurzame KLP planken en palen. Daarmee kregen Doede en Sjoerd Wijngaarden vandaag in een handomdraai de (nep!)beschoeiing naast

Lees verder »
onthullen silhouetten

ZE STAAN ER !!
( op W.A. na )

Voor 15 silhouetten (14 x verleden, 1x toekomst) stonden dorpelingen model. Gisteren, vrijdag 17 december, werden de silhouetten in alle vroegte geplaatst en daarna door

Lees verder »

Word vriend van fyftjin en fierder

Nog één silhouet te gaan (van een schaatser uit 1986: W.A. van Buren! ) en dan hebben we met het kunstwerk de finish gehaald. 

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Net als bij de Tocht der Tochten.