Uit het staal bevrijd

Uit het staal bevrijd

Vrijdag 5 november zijn alle silhouetten uit het staal bevrijd. Aan het eind van de werkdag om 5 uur begonnen en 5 ½ uur later klaar. Aan één stuk door is de laser bij Royal de Boer aan het werk. Uit 6 platen van 15mm cortenstaal (elk 1,5 x 3 meter) worden alle 15 silhouetten plus attributen gesneden. Het resultaat is indrukwekkend. Elk silhouet zó herkenbaar, met steeds weer die paar details die het helemaal ‘af’ maken.
Om nog maar te zwijgen van Fokke Hiemstra, de operator, die zich er deze avond ook helemaal op heeft gekleed… Begin volgende week gaat alles op transport naar Heerenveen waar alles eerst gestraald gaat worden om daarna mooi egaal te kunnen gaan roesten. We liggen op schema!

Deel dit bericht

Volg ons ook op

Meest recente berichten

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER KLAAR!

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER!

De Koninklijke Lankhorst uit Sneek schonk ons duurzame KLP planken en palen. Daarmee kregen Doede en Sjoerd Wijngaarden vandaag in een handomdraai de (nep!)beschoeiing naast

Lees verder »
onthullen silhouetten

ZE STAAN ER !!
( op W.A. na )

Voor 15 silhouetten (14 x verleden, 1x toekomst) stonden dorpelingen model. Gisteren, vrijdag 17 december, werden de silhouetten in alle vroegte geplaatst en daarna door

Lees verder »

Word vriend van fyftjin en fierder

Nog één silhouet te gaan (van een schaatser uit 1986: W.A. van Buren! ) en dan hebben we met het kunstwerk de finish gehaald. 

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Net als bij de Tocht der Tochten.