schitterend begin

SCHITTEREND BEGIN VAN FINALE

Zo rond 07:00 uur op 26 februari maakt Mireille Galema deze prachtige foto, een schitterend begin van finale van het kunstwerk. De dag waarop het kunstwerk fyftjin en fierder van Pieter Jan Stallen zal worden onthuld met het uitpakken van het laatste silhouet: dat van 1986, het silhouet van de schaatser W.A. van Buren. 
Om 3 uur ’s middags wordt dat gedaan door Tineke Dijkshoorn, de winnares van 1986, samen met Henk Angenent (winnaar van de laatste Tocht, 1997)  en Lenie van der Hoorn (winnares van 1985). Klasina Seinstra zal op de achtergrond meedoen in Zweden, waar zij haar schaatsploeg bij wedstrijden begeleidt.  Het muziekkorps van Tjerkwerd maakt het allemaal nóg feestelijker. In het Waltahûs wordt het glas geheven, na een indrukwekkende terugblik door Anne de Vries op alles wat er de afgelopen (bijna) 3 jaar is gebeurd om het zover te krijgen. Maar het is gelukt!! Het is niet te veel gezegd dat iedereen binnen en buiten het dorp met het kunstwerk verguld is. Als Pieter Jan wordt gevraagd wat hij nú gaat doen, zegt hij met een kwinkslag “ik denk dat ik in therapie moet … “.

schitterend begin

Deel dit bericht

Volg ons ook op

Meest recente berichten

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER KLAAR!

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER!

De Koninklijke Lankhorst uit Sneek schonk ons duurzame KLP planken en palen. Daarmee kregen Doede en Sjoerd Wijngaarden vandaag in een handomdraai de (nep!)beschoeiing naast

Lees verder »
onthullen silhouetten

ZE STAAN ER !!
( op W.A. na )

Voor 15 silhouetten (14 x verleden, 1x toekomst) stonden dorpelingen model. Gisteren, vrijdag 17 december, werden de silhouetten in alle vroegte geplaatst en daarna door

Lees verder »

Word vriend van fyftjin en fierder

Nog één silhouet te gaan (van een schaatser uit 1986: W.A. van Buren! ) en dan hebben we met het kunstwerk de finish gehaald. 

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Net als bij de Tocht der Tochten.