grote precisie

Groot geweld en grote precisie!

Vandaag, vrijdag 17 december, in alle duisternis nog (7:30 uur).
Op een ponton met kraan en al komen de twee vloeren met silhouetten aan. Tien voor op de westoever van de trekvaart en 4 voor op de oostoever. Met grote precisie worden de vloeren geplaatst. Twee uur later staan ze er.
Dan wordt de ‘ijsvloer’ voor de schaatser geplaatst en worden ter bescherming van kunstwerk (en vaartuigen) drie palen ervóór meters diep in de grond gedrukt.
En daarna het silhouet van ‘De Toekomst’ op de brug geplaatst en tenslotte -recht ertegenover- ook het informatiepaneel. Het cortenstaal van deze laatste twee is pas een dag geleden gestraald maar het roesten is al begonnen. Wat Karin Harkema, fotograaf uit Tjerkwerd, inspireerde tot een prachtige foto.

grote precisie

Deel dit bericht

Volg ons ook op

Meest recente berichten

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER KLAAR!

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER!

De Koninklijke Lankhorst uit Sneek schonk ons duurzame KLP planken en palen. Daarmee kregen Doede en Sjoerd Wijngaarden vandaag in een handomdraai de (nep!)beschoeiing naast

Lees verder »
onthullen silhouetten

ZE STAAN ER !!
( op W.A. na )

Voor 15 silhouetten (14 x verleden, 1x toekomst) stonden dorpelingen model. Gisteren, vrijdag 17 december, werden de silhouetten in alle vroegte geplaatst en daarna door

Lees verder »

Word vriend van fyftjin en fierder

Nog één silhouet te gaan (van een schaatser uit 1986: W.A. van Buren! ) en dan hebben we met het kunstwerk de finish gehaald. 

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Net als bij de Tocht der Tochten.