BOUFAK BUORREL

BOUFAK BUORREL: ÔFGRYSLIKE TOARST!

Elk jaar wordt in Tjerkwerd de bouwvak voor en door de inwoners ingeleid met de BOUFAK BUORREL in het dorpshuis. Maar het ‘Waltahûs’ is dit jaar in de verbouwing. Daarom werd de borrel afgelopen vrijdag georganiseerd in de schuur van één van de dorpelingen. In dit geval van Yde Schakel, een van de Tjerkwerdse topacteurs (zie ons voorlaatste bericht).

De dorst moet deze vrijdag inderdaad ‘afgrijselijk’ zijn geweest! Want de opbrengst van de boufak buorrel werd maandag met een cheque overhandigd aan Fokko Rollema, voorzitter van het Dorpsbelang en ook van de Stichting Fyftjin en Fierder: € 660,- Ja, je leest het goed: Zes-Honderd-Zestig.

Wát een dorst, wát een dorp, wát een donatie… !

Deel dit bericht

Volg ons ook op

Meest recente berichten

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER KLAAR!

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER!

De Koninklijke Lankhorst uit Sneek schonk ons duurzame KLP planken en palen. Daarmee kregen Doede en Sjoerd Wijngaarden vandaag in een handomdraai de (nep!)beschoeiing naast

Lees verder »
onthullen silhouetten

ZE STAAN ER !!
( op W.A. na )

Voor 15 silhouetten (14 x verleden, 1x toekomst) stonden dorpelingen model. Gisteren, vrijdag 17 december, werden de silhouetten in alle vroegte geplaatst en daarna door

Lees verder »

Word vriend van fyftjin en fierder

Nog één silhouet te gaan (van een schaatser uit 1986: W.A. van Buren! ) en dan hebben we met het kunstwerk de finish gehaald. 

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Net als bij de Tocht der Tochten.