Voordeel

“Elk nadeel heb z’n voordeel…

We zijn denken we toch te optimistisch geweest met ons uitstel van de FAMKE-wedstrijd naar eind september. Het gaat langer duren voordat het er op de basisscholen weer ‘gewoon’ aan toe kan gaan. Dus beter om alles van Fyftjin & Fierder met een vol jaar op te schuiven.

Dat heeft ook een onverwacht bijkomend voordeel: de crowdfunding gaat dan van mei/juni naar januari/februari 2021. Naar de winter dus. Een heel wat ‘natuurlijker’ moment om aan het kunstwerk wat geld te willen geven. Want we zullen die bijdragen hard nodig hebben.
Vandaag kregen we te horen dat het Iepen Mienskip Fonds geen raakvlak ziet van ons project met “Cultuurhistorie en Landschap”. Met als gevolg een gat van 20.000 in ons dekkingsplan. Huh… géén raakvlak? Terwijl Fyftjin & Fierder over het bijna belangrijkste culturele fenomeen van Friesland gaat en dan ook nog eens heel nadrukkelijk over ‘verleden en toekomst’?
Daar moeten we toch nog eens goed over nadenken.

Zoals gezegd “Elk voordeel heb z’n nadeel.” Gelukkig hebben we ook daar nu tijd voor …!

Deel dit bericht

Volg ons ook op

Meest recente berichten

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER KLAAR!

BESCHOEIING NAAST DE IJSVLOER!

De Koninklijke Lankhorst uit Sneek schonk ons duurzame KLP planken en palen. Daarmee kregen Doede en Sjoerd Wijngaarden vandaag in een handomdraai de (nep!)beschoeiing naast

Lees verder »
onthullen silhouetten

ZE STAAN ER !!
( op W.A. na )

Voor 15 silhouetten (14 x verleden, 1x toekomst) stonden dorpelingen model. Gisteren, vrijdag 17 december, werden de silhouetten in alle vroegte geplaatst en daarna door

Lees verder »

Word vriend van fyftjin en fierder

Nog één silhouet te gaan (van een schaatser uit 1986: W.A. van Buren! ) en dan hebben we met het kunstwerk de finish gehaald. 

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Net als bij de Tocht der Tochten.